Aktuális

Családi ház építés ár - CSOK kedvezmény

Családi ház építés ár családi otthonteremtési kedvezménnyel

tovább ...

Oknoplast Kunststofffenster online

Bestellen Sie Oknoplast Platinium und Winergetic Kunststofffenster mit online Aktion

tovább ...

Oknoplast ablak online akció

Oknoplast műanyag ablak Platinium és Winergetic Premium profil

tovább ...

Ajtó ablak raktár

állandó több száz darabos nyílászáró raktárkészlet

tovább ...

Családi ház építési költsége

Családi ház építési költsége előzetes kalkulátor standard műszaki tartalomra

tovább ...

generálkivitelezés vagy építkezés egyénileg?

 

 

A generálkivitelező biztonságot nyújt, de…

 

A generálkivitelező egy személyben kézben tartja az építkezést és lebonyolítja a ház teljes  kivitelezését. Ezáltal sok terhet le tud venni az építtető válláról, de azért figyeljünk néhány dologra oda:

 

 

Legyen mellettünk valaki aki szakmailag ellenőrizni tudja a kivitelezőt. Ez lehet családtag, de lehet akár műszaki ellenőr is.

Legyenek jók a terveink, hogy pontosan számonkérhessük a munkákat.

Előre ne fizessünk ki a vállalkozónak nagyobb összeget. Ajánlott csak az elvégzett munka átvétele után rendezni az aktuális építési ütem díját vagy annak nagyobbik részét.                         

 

 

Az egyéni építkezés buktatói:

 

Az előző megoldástól olcsóbb lehet ha nem egy generálkivitelezővel szerződünk le, hanem mi szervezzük le a munkákra külön-külön az alvállalkozókat. Ebben segítségünkre lehet a választott műszaki vezetőnk is. Az építési anyag szervezését is végezhetjük mi magunk, így még költségkimélőbbé tehetjük az építkezést. Ez a megoldás azoknak ajánlott akiknek van idejük arra, hogy minden nap elég időt töltsenek az építkezésen és annak szervezésével.

Gondolni kell ilyenkor arra is, hogy az anyagigazgatás nemcsak az áru megrendelésével jár, hanem például az anyagot őriztetni kell, a raklapokat vissza kell vinni, építési törmeléket elszállítani, vagy a megmaradt anyagot el kell vinni.

Saját szervezésben a kivitelezés gondjai is az építtetőt terhelik. Problémát jelenthet például az is ha hibás teljesítés után kell a felelősséget megállapítani az egyes vállalkozók között. Ilyenkor a garanciavállalás is nehezebben megy mint a generálkivitelezésnél.